Zvážili jste opravdu všechna rizika dovolené?

PŘÍBĚH

O létě  a dovolených jste už asi něco slyšeli. Možná jste taky už něco zažili. Náš příběh začíná v jednom obyčejném bytě v činžáku v takovém normálním českém městě.

ONA

Vrací se unavená z práce. Nedávno jí bylo čtyřiačtyřicet. Chodí do práce – chce přispět do rodinného rozpočtu tak, aby si mohli dopřát hezkou dovolenou. Děti už jsou ve věku, kdy chtějí něco  pěkného na sebe a taký nový mobil. Pak stíhá domácnost, děti ….

ON

Myslí si myslí, že by do práce chodit neměla. Pracuje přeci hlavně on a je kvůli tomu čím dál častěji z domu. Když už se sejdou ONA chce sdílet svoje  starosti i radosti. Všechno zvládá, ale začala mít pocity úzkosti a neustálého napětí. Takový ten zvláštní pocit někde v břiše. V noci nedokáže pořádně spát. ON řeší problémy v práci. Nemá proto vůbec chuť řešit něco ještě doma. Stresíky se hromadí a tiché nebezpečí vycítilo svojí příležitost. Záludné ovzduší je hustší a hustší.

CO S TÍM

Doba přeje stresu. Nesmíme to nechat zajít daleko. No a ten covid taky ještě úplně nezkrotili. Takže ONA přichází s nápadem na záchranu. Co kdybychom jeli na dovolenou. Dřív než bude pozdě. ON moc nadšeně radostí neskáče. Nasadí takový ten zkušený výraz, jakože je to těžké se utrhnout z práce. No vlastně ho začaly docela bavit firemní akce a večírky. No a Vlastička, lasička z vedlejšího kanclu – vypadá to, že začíná být emotivně reaktivní.

Zvážili jste opravdu všechna rizika dovolené? COSMOS®MEDICINAL

TUŠENÍ SOUVISLOSTÍ

ONA cítí instinktivně, že něco není jak má být. ONY už jsou od přírody takto vybavené.  ONI to ví. Ale neví proč jsou ONY takto vybavené. Nikdo to neví. ONI to pociťují jako velkou nespravedlivost. Přesto vždy chybně nasadí ten zkušeně zkroušený výraz. Nemůžu se utrhnout, prostě to nejde. ONA ale už tuší, ba přímo ví. Lavina problémů může mít i jiné příčiny, než se původně domnívala. Není divu. Lasičky jsou půvabné šelmičky, které málokdy spatříte, protože ožívají až v noci. Jen vzácně je lze pozorovat při lovu za dne. Ovšem na druhé straně jejich rozmnožování není závislé na ročním období.

ŘEŠENÍ

Nezaváhá ani na okamžik. Okamžitě vyhledá nejvhodnější zájezd pro celou rodinu. Vzápětí vyhotoví seznam co všechno musí ON opatřit pro úspěch celého projektu. ON ještě drahnou dobu brblá to svoje – všude budou fronty, zácpy, láry a fáry. Vedro, žízeň a neodpovídající pivní značky.

ODLET

Nakonec ON všechno opatří. ONA se uklidní. Všichni se těší. Příjezd na letiště – kolaps dopravy. Bouračka v tunelech a ne jedna. Fronta na odbavení je k nepřežití. Každý sedí jinde. Zpoždění jenom pětačtyřicet minut. Všechna ta hygienická opatření. Kdo není očkován, ten si nesmí vzít ponožky do sandálů.

PŘÍLET

Neuvěřitelné ON a ONA si padají vyčerpaně do náruče. ONA opět cítí, že je vše v pořádku. Všechny útrapy mají ozdravný a stmelující účinek. Ledy praskají. Hrozící odcizení jakoby nikdy nehrozilo.

POBYT

ONA je úžasně svůdná. Děti se ráchají v bazénku. ON je dokonalý a jí téměř nepoznává. ONA konečně přestala s tím, co jí předtím stále lezlo na mozek. Představa ideální váhy a posedlost se této pofiderní hodnotě co nejvíc přiblížit. Nejmíň půlka z těch štíhlých,“krásných“, bytostí, které vídá v časopisech se potácí v agonii nespokojenosti, depresí, bouřlivých rozvodů a rozchodů, neschopnosti najít hodného partnera. Štíhlost totiž automaticky štěstí nepřináší. ONA cítí takové zvláštní vlny. Štěstí. ON je dokonale šťastný.

NÁVRAT

Bylo to úžasné. Zapomněli na vše. Dokonce i šérovat s přáteli, co všechno bylo all-inclusive a fotit zmrzliny na instáč. Zjistili, že jim spolu bylo dobře, protože byli spolu. A navíc.  Podle posledních výzkumů, jejichž výsledky k nám dorazili ze Spojených  států byla provedena velká odborná analýza na takřka 3 milionech lidí. Ta dokazuje, že nejvyššího věku se dožívají lidé s BMI 25–30. Ať jim to vydrží co nejdýl!

Zvážili jste opravdu všechna rizika dovolené? COSMOS®MEDICINAL

Zřeknutí se veškeré odpovědnosti

Všechny osoby, které vystupují v tomto příběhu jsou fiktivními postavami. To ale neznamená, že nemají předobraz v reálném životě. Pokud Vám tedy události nebo postavy někoho nebo něco připomínají, rozhodně se nejedná o náhodu. Po dobu příběhu se nikdo nezranil ani se nikomu nic zlého nestalo. Menu all-inclusive bohužel nebylo zcela a bezvýhradně vegetariánské. To je mi líto.

Přeji Vám pevné zdraví a krásnou dovolenou!

© COSMOS s.r.o., All rights reserved

Napsat komentář

Item added to cart.
0 items - 0,00 
COSMOS®MEDICINAL
Nezávisle ověřeno
15 recenze