Jsem biomatkou a nestydím se za to: Odpovědi na vaše předsudky

Co si lidé myslí o biomatkách?

Společnost nás, biomatky, často považuje za extrémní, naivní nebo dokonce nezodpovědné. Ať už je to kvůli našemu odmítnutí určitých „normálních“ lékařských postupů, našemu důrazu na přírodní stravu nebo našemu odmítání komerčních výrobků určených pro děti, vždy se najdou lidé, kteří nás odsuzují nebo nepochopí. Mnozí si myslí, že jsme ‚hipíci‘, ‚náboženští fanatikové‘ nebo ‚nepoučení‘. Ale vězte, že naše volby nejsou založeny na nevědomosti. Jsou výsledkem pečlivého zkoumání, učení a někdy i několika generací zkušeností.

Proč jsem hrdá na to, že jsem biomatkou?

Hrdost na to, že jsem biomatkou, není založena na egoistickém přání být jiná. Je to důsledek mého upřímného přání dát svým dětem to nejlepší, co mohu. V dnešním světě, kde je vše rychlé, jednoduché a umělé, chci svým dětem poskytnout něco, co je pravé, autentické a v souladu s přírodou. Jsem hrdá na to, že si beru čas studovat výživu, zdraví a výchovu, a nemám strach postavit se konvenčním postupům, když se domnívám, že to je ve prospěch mého dítěte.

Co to pro mě znamená?

Bytí biomatkou není jen módní výstřelek nebo povrchní rozhodnutí. Je to filosofie, životní styl, a pro mě osobně, poslání. Zahrnuje to nejen stravu a zdraví, ale i způsob, jakým vychovávám své děti, jak trávím s nimi čas, jak se učíme o světě kolem nás. Bytí biomatkou mi dává pocit spojení, nejen s přírodou, ale také s pradávnými tradicemi mateřství, které respektují instinkty a intuici jako platné a důležité nástroje v péči o naše děti.

Biomatka v praxi

Není to jen o ideologii nebo filozofii, je to každodenní život plný rozhodnutí, která ovlivňují mé děti a celou mou rodinu. Ve svém životě se snažím kombinovat moderní technologie a poznatky s tradičními metodami a zdravým selským rozumem. Například místo konvenčních léků často sahám po homeopatii nebo bylinných čajích. V kuchyni upřednostňuji bio a lokální potraviny a náš jídelníček je bohatý na zeleninu, ovoce a celozrnné produkty. Výlety do přírody nejsou jen koníčkem, ale základním stavebním kamenem našeho rodinného života. Děti učím rozpoznávat rostliny, zpívat s ptáky a respektovat vše živé kolem sebe. Tímto způsobem se snažím vtělit svoji filozofii do každého aspektu našeho života, od toho, co jíme, po to, jak trávíme čas a jak se učíme.

V našem rodinném životě hrají velkou roli rozhodnutí, která jsou v souladu s přírodou a podporují skutečně hodnotnou práci. Inspirující příběhy, jako je ten o kořeni Maca, který je příkladem udržitelnosti a vzájemného respektu k lidem, kteří se o něj starají, nám připomínají, jak hluboké jsou tyto hodnoty.

Závěr

Bytí biomatkou je cesta, kterou jsem si vybrala nejen pro sebe, ale i pro svou rodinu. A ano, jsem na to hrdá. Jsem hrdá na to, že každý den dělám něco, co považuji za správné pro své děti, i když to někdy zahrnuje postavit se předsudkům a nátlaku společnosti. A i když se s námi nemusíte shodnout, respektujeme vaše rozhodnutí a doufáme, že vy budete respektovat to naše. Protože nakonec chceme všichni to samé: to nejlepší pro naše děti.

Napsat komentář

Item added to cart.
0 items - 0,00 
COSMOS®MEDICINAL
Nezávisle ověřeno
15 recenze