Že jste ještě něco takového v životě neochutnali?

Příběh této pochoutky je postaven na letitých zkušenostech. Slibuje zdravé super cenné proteiny, minimum cukrů. Působí na všechny smysly a hodí se ke každé příležitosti. Budete s ním slavit úspěch. Překonáte s ním každý neúspěch. Je to opravdový „dotek nekonečna“.

Příběh zákusku COSMOS®“dotek nekonečna“ začíná inspirací. A to hned u Gordona Ramsaye. Pravý Newyorský cheesecake asi určitě úplně Gordon nevymyslel. Bude to tradiční receptura a je výborný.  A jak je u Gordona zvykem, také mile prezentovaná. Pracuje s asi půl kilem smetanového sýra Philadelphia. Je to opravdu dobré, ale je toho ve výsledku opravdu maličko. I to maličko taky bohužel vyjde dost draho. Pokračování příběhu závisí na tom, kde vzít alespoň 700–900 g čerstvého smetanového sýru. Abychom měli alespoň trošku pořádný kousek dortu. A navíc za přijatelnou cenu.

Teď už Vám asi dává smysl, proč jsou všechny ty běžné čískejky, vypodložené nějakým tím nezdravým korpusem z mouky a cukru. Jak se dostat k pořádné porci smetanového sýru si přečtěte dole pod receptem.

CHEESECAKE COSMOS®“dotek nekonečna“ – koláč co budete používat i místo klasického dortu

Že jste ještě něco takového v životě neochutnali? COSMOS®MEDICINAL
Dneska s borůvkami

Samotná příprava tohohle čískejku je úplně jednoduchá.

BUDETE POTŘEBOVAT

  • 700–900 g čerstvého smetanového sýra
  • 100–150 g cukru (časem budete přidávat po lžících a vy, co máte zkušenosti dejte podle chuti, zkušenost praví, že děti milují sladší, dospělí přiměřeně)
  • čerstvá vejce 6 ks
  • hladká mouka max. 5 lžic (časem upravíte podle preferované vláčnosti výsledku)
  • citronová kůra – trochu (když není, není, když je, tak z chemicky neošetřených plodů)
  • maliny alespoň 300 g – za mě jsou maliny nejlepší, mohou být samozřejmě jahody (na kousky), vynikající jsou borůvky (ovoce čerstvé anebo zmrazené) a podobně
  • forma na dort
  • máslo asi 30 g na vymazání formy, nebo pečící papír na dno
Že jste ještě něco takového v životě neochutnali? COSMOS®MEDICINAL
Maliny jsou asi nejlepší

POSTUP

Našlehejte 6 vajec. Pořádně. Pokud máte nějakou techniku, použijte ji. Třeba tyčový mixer s takovou tou metličkou. Smetanový sýr vyndejte z ledničky a dejte do větší mísy. Vmíchejte trochu cukru. Nebo zašlehejte metličkou. Pozor, teď přijde hlavní vychytávka. Do sýru s cukrem přidávejte našlehaná vejce po malých částech a vmíchejte je postupně do hmoty. Pokračujte pořád metličkou a pomalu přilévejte našlehaná vejce. Pak vmíchejte nejvíc 5 lžic hladké mouky. Pro svěží chuť přidejte nastrouhanou citronovou kůru. Pokud ji máte k dispozici. Pak přidejte část malin (nebo jiného ovoce) a vmíchejte ho do hmoty. Jenom tak lehce. Už žádnou metličku, abyste ovoce nepoškodili. Vymažte dortovou formu pečlivě máslem. Hmotu vlijte do připravené formy. Nakonec přidejte zbylé ovoce na povrch. Samo se časem trochu potopí. Troubu vyhřejte na 180 °C. Formu vložte do vyhřáté trouby a pečte při 180 °C asi 50-60 minut.

„DOTEK NEKONEČNA“

Cheesecake nechte vychladnout a pak rozeberte formu. Když jste použili pečící papír, snadno s jeho pomocí přemístíte Vaše dílo na servírovací talíř, podnos, podložku atd.  Ochutnejte, dál už neodolávejte. Jestli něco zbude, bude super to vychladit na další den. Vaše dílo můžete taky zdobit, dle vlastní fantazie. Dá se použít třeba jako narozeninový dort. Takže svíčky…….

Že jste ještě něco takového v životě neochutnali? COSMOS®MEDICINAL
Cheesecake COSMOS® „Dotek nekonečna“

JAK SI OPATŘIT SMETANOVÝ SÝR?

Smetanový sýr, co nejlepší kvality. Třeba Philadelphia, Lučina nebo vlastnoručně připravený. Máte spousty možností. Seřadil jsem je od nejdražší po nejlevnější….

  • 1) Můžete koupit hotový smetanový sýr v obchodě – hned z něj můžete začít
  • 2) Můžete koupit v obchodě jogurt a smetanu a vyrobit sýr vlastnoručně – je to jednoduché potřebujete 10 minut na přípravu a 24 hodin na „zrání“ sýru

Koupený nebo doma vyrobený podle B) a C) jogurt asi 1500 ml (3 velké jogurty á 500ml) nalejte do mísy, přidejte špetku soli a vmíchejte 500ml smetany 33% (dva domečky tetrapak), rozmíchejte do hladka, síto (jde použít běžný hrnec na vaření těstovin) vyložte mlékárenským plátnem (stačí dětská plena nebo podobná prodyšná tkanina), plenu zatočte do „ranečku“, nechte na sítu postaveném na vhodné nádobě, umístěte v  lednici, nechte pomalu vlastní vahou vykapat syrovátku, přesně 24 hodin, ani více ani méně, nezapomeňte občas syrovátku vylít, po 24 hodinách je smetanový sýr připravený ke zpracování.

  • 3) Stačí koupit mléko a vyrobit jogurt pak pokračujte podle bodu 2)
  • A) 2l MLÉKO trvanlivé plnotučné UHT v krabici, je už tepelně upraveno, ohřejte na 40 °C, přidejte 4–6 lžic živého jogurtu – jako je Holandia a podobně, vmíchejte do mléka, přelejte do vhodných uzavíratelných nádob, které budou dobré na zrání jogurtu i na vychlazení v ledničce, pokud máte výrobník jogurtů probíhá zrání podle návodu, bývá to tak 5-6 hodin při 60°C, výrobník asi nemáte tak dejte jogurt zrát „do peřin“, někam, kde budou v klidu zrát a budou pokud možno v teple. Zrání trvá podle teploty. Ze zkušenosti 24 hodin i o trochu víc. Vyzrálý jogurt dejte vychladit do lednice. Pak se vraťte výše k bodu 2) a pokračujte.
  • B) 2 l MLÉKO čerstvé plnotučné z obchodu (je pasterované), je nutné ho tepelně upravit (vysoká teplota naruší proteinové řetězce, jinak místo jogurtu budete mít táhnoucí se nepoužitelnou hmotu), mléko pomalu zahřívejte, přiveďte k varu a nechte asi 20 minut probublávat na plotně, ochlaďte na 40 °C (ponořte do dřezu se studenou vodou případně přidejte led) a pak se vraťte výše k bodu A) a pokračujte.
  • C) 2 l MLÉK0 čerstvé z farmy,  je přirozeně tučné, je nutné ho tepelně upravit, tak se vraťte se k bodu B) a pokračujte.
Že jste ještě něco takového v životě neochutnali? COSMOS®MEDICINAL
Lahodný domácí smetanový sýr

Dobrou chuť a hlavně pevné zdraví!
Děkujeme všem našim příznivcům!
© COSMOS s.r.o., All rights reserved

Napsat komentář

Item added to cart.
0 items - 0,00 
COSMOS®MEDICINAL
Nezávisle ověřeno
15 recenze